ZF 24

Cât durează drumul de la desen la raft pentru o bluză de la Zara

Cât durează drumul de la desen la raft pentru o bluză...

Autor: Cristina Roşca

13.04.2014, 09:00 1202

Drumul de la desenul făcut pe hârtie de un designer până la aşezarea produsului final pe umeraş în magazin durează pentru fiecare articol de îmbrăcăminte de la Zara sau Pull&Bear, ambele branduri ale grupului spaniol Inditex, circa 2-3 săptămâni. 

„De două ori pe săptămână fiecare magazin din lume face comandă de haine şi pantofi. În două ore echipa comercială echilibrează comenzile, iar în opt ore acestea sunt gata ambalate şi gata să plece din platforma logistică“, explică Jesús Echevarria Hernández, directorul de comunicare al Inditex.

După ce echipa de designeri creează haine, acestea intră în departamentul de tipare, unde hainele devin din schiţe prototipuri pe calculator. Apoi, ajung în maşinile de cusut, ulterior pe umeraşe în magazinele din toată lumea şi în final în dulapurile a sute de milioane de oameni, şi totul în doar două-trei săptămâni.

Indiferent în ce colţ al lumii au fost produse hainele brandurilor Inditex ele sunt aduse în centrele logistice ale grupului, toate în Spania. De aici ele iau drumul magazinelor. 

În România, grupul este prezent cu şapte din cele opt branduri ale sale, respectiv Zara, Zara Home, Oysho, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius şi Massimo Dutti. 

Din momentul plasării comenzii de către magazin până când acestea ajung în unitatea respectivă durează 36 de ore pentru Europa, unde transportul este terestru, şi 48 de ore pentru restul lumii, unde transportul este cu avionul.

Grupul creează anual 18.000 de modele de haine, fiecare multiplicate pentru ca în final să ajungă în magazine circa 900 de milioane de produse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO