ZF 24

Câte ore au stat consumatorii în beznă anul trecut din cauza întreruperilor de curent

Câte ore au stat consumatorii în beznă anul trecut din...

Autor: Roxana Petrescu

09.12.2013, 00:08 64

Zece ore şi jumătate au stat anul trecut, în medie cei aproape 9 milioane de consumatori de energie din România din cauza întreruperilor neplanificate în alimentarea cu electricitate, cu aproape o oră şi jumătate mai mult decât în 2011.

Cei mai afectaţi au fost consu­ma­torii deserviţi de Electrica Muntenia Nord, companie controlată de statul român, unde durata întreruperilor neplanificate a fost de peste 24 de ore. La polul opus este Enel Banat, companie controlată de italienii de la Enel, unde durata întreruperilor a fost de 5 ore, potrivit datelor publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Cu excepţia E.ON Moldova, compania de distribuţie a energiei controlată de nemţii de la E.ON, şi Electrica Muntenia Nord, din datele ANRE rezultă că la toate celelalte şase companii de distribuţie durata opririlor neplanificate s-a redus comparativ cu 2011.

În cazul E.ON, consumatorii din zona Moldovei au stat în întuneric cu peste jumătate de oră mai mult decât în 2011, în timp ce pentru Electrica Muntenia Nord durata întreruperilor neplanificate a crescut de la circa 10 ore în 2011 la peste 24 de ore în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24