ZF 24

CE a facut schimb de informatii cu Romania pe tema Nokia, in urma presiunilor partii germane

15.02.2008, 18:00 22

Comisia Europeana (CE) a facut un schimb de informatii cu Romania pe tema Nokia, demers realizat in urma nemultumirilor si presiunilor Germaniei asupra expertilor comunitari, au declarat, vineri, pentru Mediafax, surse comunitare, precizand ca este vorba despre o procedura normala de informare.

Potrivit surselor citate, a existat un schimb de informatii intre Romania si Comisia Europeana pe tema companiei Nokia, in urma nemultumirilor si presiunilor exercitate de partea germana dupa decizia de mutare a fabricii Nokia in Romania.

"Nu se pune problema unei acuzatii in ceea ce priveste acordarea unor ajutoare de stat ilegale ale partii romane catre compania Nokia, in cazul de fata fiind vorba doar despre un dialog firesc intre cele doua parti, desfasurat in cadrul procedurii normale de informare", au precizat sursele citate.

Pe de alta parte, Themis Christophidou, membru al Cabinetului comisarului european pentru Politica regionala, Danuta Huebner, a comunicat vineri, la solicitarea Mediafax, ca "din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala nu se pot acorda finantari pentru reamplasarea unei fabrici sau instalatii iar programul operational pentru Romania interzice acest lucru in mod explicit".

Presedintele CE, Jose Manuel Durao Barroso, a declarat la sfarsitul lunii ianuarie ca Nokia nu beneficiaza de fonduri UE pentru transferul productiei de telefoane mobile de la fabrica din Bochum, Germania, in Romania. Barroso a afirmat ca utilizarea banilor comunitari in acest sens este "inacceptabila".

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO