ZF 24

Ce modele ar putea introduce Ford la Craiova pentru a susţine uzina. Acestea sunt prezente la Frankfurt

Ford

Ford

Autor: Bogdan Alecu

11.09.2013, 13:55 1658

Strategia Renault, care a utilizat platforma Logan pentru a pune bazele unei game întregi de noi modele, este urmată şi de americanii de la Ford care doresc să utilizeze la maxim platforma lui Fiesta. După ce a lansat monovolumul de clasă mică B-Max, produs în prezent la Craiova, constructorul american a prezentat şi SUV-ul EcoSport, produs în prezent în India şi America de Sud, dar şi Tourneo Courier, o utilitară de segment B, ambele pe aceeaşi platformă de Fiesta. 

Având în vedere că cele două noi derivate utilizează platforma Fiesta, aceeaşi utilizată şi la Craiova, ambele ar putea fi asamblate şi în România.

Pentru moment Ford a decis ca EcoSport să fie importat din India pentru piaţa europeană, începând cu anul viitor, în condiţiile în care estimează vânzări anuale pe continent de sub 60.000 dde unităţi, prag care nu face viabilă producţia în Europa. Pe de altă parte, potrivit unor surse apropiate uzinei, Ford ar putea produce în România utilitara Tourneo Courier, prezentă în cadrul Standului companiei din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Luna aceasta Ford a decis oprirea producţiei la uzina auto de la Craiova pentru 7 zile lucrătoare înn condiţiile unei pieţe auto europene în declin. Pe de altă parte, aceasta este a doua măsură de reeducere a producţiei de la Craiova din ultimul an, în condiţiile în care B-Max abia a intrat în al doilea an de viaţă. Din acest motiv, uzina ar avea nevoie de un al doilea model auto care să susţinăă producţia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO