ZF 24

Ce salarii cer absolvenţii ASE la angajare. Topul beneficiilor dorite de tineri: asigurările medicale sunt cele mai importante

Autor: Adelina Mihai

12.04.2014, 09:14 1304

Un tânăr absolvent de facultate cu profil economic, fără experienţă în muncă, vrea ca primul angajator să îi ofere un salariu net de 1.200 de lei pe lună (în provincie) şi 1.500 de lei pe lună (în Capitală), potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare Brainspotting, pe un eşantion de 14.800 de respondenţi.

Aşteptările salariale ale tinerilor cresc odată cu dobândirea experienţei în muncă, astfel că după 5 ani în câmpul muncii tinerii cu background economic solicită un salariu de 3.000 de lei net/lună (în provincie) sau de 4.500 de lei net pe lună (în Bucureşti).

Rezultatele studiului privind aşteptă­rile salariale reflectă faptul că spre deosebire de anii anteriori, tinerii nu mai pun pachetul salarial pe primul loc, ci au în vedere alte beneficii precum experienţa în muncă, asigurări medicale, suport financiar pentru traininguri sau program flexibil de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO