ZF 24

Cele 60 de magazine noi au dus afacerile Profi aproape de 330 de milioane de euro

Cele 60 de magazine noi au dus afacerile Profi aproape de...

Autor: Cristina Roşca

09.01.2014, 00:06 124
Pawel Musial, directorul general al lanţului de 207 de supermarketuri şi magazine de proximitate Profi, spune că va deschide circa 60 de magazine noi în acest an, câte  au fost inaugurate şi în 2013.
 
Compania va păstra ritmul de expansiune după ce afacerile retailerului au crescut cu 26% anul trecut, până la 326 mil. euro.  Avansul a venit strict din expansiune în contextul în care cifra de afaceri per magazin - unul dintre cei mai importanţi indicatori -  a scăzut cu 10%, de la 1,73 mil. euro în 2012 la 1,57 mil. euro, potrivit calculelor ZF, care nu au ţinut cont de data de deschidere a magazinelor.
 
Lanţul controlat de fondul de investiţii Enterprise Investors va continua să se extindă pentru a câştiga astfel cotă de piaţă şi pentru a lua o sumă cât mai mare din cea alocată de români pentru shopping într-o perioadă în care consumul nu creşte, iar puterea de cumpărare rămâne scăzută.
 
„Ştim că anul acesta va fi dificil, dar datorită schimbărilor pe care le-am făcut în 2013, în sensul diminuării costurilor, 2014 va fi un an bun în ce ne priveşte. Vom continua să ne dezvoltăm accelerat, deschizând nu mai puţine magazine decât anul trecut. Vom continua să inaugurăm atât magazine standard (supermarketuri - n. red.), cât şi City (de proximitate)“, spune Musial, 44 de ani.
 
Absolvent al Universităţii din Varşovia – Facultatea de chimie, el conduce operaţiunile locale ale Profi de circa trei ani şi jumătate. În septembrie 2013 el a devenit şi membru în consiliul de supraveghere al gigantului rus X5 Retail Group, compania care a terminat anul 2012 cu afaceri de aproape 16 mld. dolari, aproape cât întreaga piaţa locală de retail. Înainte de a veni în România, Musial a mai lucrat în retail pe pieţe precum Rusia, Ucraina şi Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24