ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

09.11.2009, 19:18 16

1. Premierul desemnat Liviu Negoita si-a anuntat echipa.Doar trei nume noi fata de cabinetul Lucian Croitoru.Premierul desemnat, Liviu Negoita, a anuntat ca a transmisParlamentului o lista de Guvern cu 14 ministere, conduse de catre oparte dintre actualii ministrii interimari ai PDL, dar si deGabriel Oprea (grupul independentilor), Valeriu Tabara, pentruAgricultura, si Cristian Irimie, la Sanatate. Cu exceptia celortrei nume, lista este identica cu cea a lui Lucian Croitoru,respinsa de Parlament saptamana trecuta.

2. Bancile au facut profit de 140 mil. euro intrimestrul al treilea. Profitul net cumulat obtinut debancile comerciale in trimestrul al treilea a fost de aproape 590de milioane de lei (140 mil. euro), marcand astfel o reveniresemnificativa fata de primele doua trimestre ale anului, candcastigul cumulat a totalizat doar 90 de milioane de lei. Pe primelenoua luni, bancile locale au castigat aproape 680 de milioane delei (157 mil. euro), de peste 4,7 ori mai putin decat in perioadasimilara a anului trecut, potrivit datelor furnizate de BNR.

3. Impact si-a restructurat credite de 25 mil. euroluate de la Piraeus Bank. Impact Developer&Contractor(IMP) a semnat saptamana trecuta un acord cu Piraeus Bank Romaniapentru restructurarea garantiilor, dobanzilor si a termenului derambursare aferente a trei contracte de credit, in valoare totalade 25,6 milioane de euro. "Cel mai mare credit este de in valoarede 12,8 milioane euro, al doilea, din care n-am facut niciotragere, este de 12 milioane de euro, iar ultimul este de 800.000de euro", a declarat luni Carmen Sandulescu, directorul financiarsi unul din actionarii dezvoltatorului imobiliar

4. 907 cazuri de gripa porcina in Romania. MinisterulSanatatii spune ca trateaza cu antivirale doar cazurilegrave. Ministerul Sanatatii a anuntat luni ca doarcazurile severe de gripa AH1N1 vor fi testate si vor fi tratate cuantivirale (Tamiflu si Relenza), restul pacientilor primindtratament obisnuit cu medicamente impotriva racelii. Fiecare medicva decide daca pacientul este intr-o stare grava sau nu. Numarultotal al persoanelor confirmate cu virusul AH1N1 a ajuns la 907,dintre care 352 pacienti se afla inca sub tratament, doua dintreaceste situatii reprezentand cazuri severe, inregistrate la Radautisi Iasi, a declarat, luni, premierul interimar, Emil Boc.

5. Bursa de la Bucuresti a urcat cu peste 2%. Erste siBanca Transilvania au dominat piata, cu cresteri de peste5%. Indicii bursieri de la Bucuresti au crescut cu peste2% in sedinta de luni, in ton cu aprecierile de pe principalelepiete europene, insa rulajul s-a pastrat la un nivel redus. Celecinci societati de investitii financiare (SIF), grupate in indiceleBET-FI, au urcat cu 2,6%, pe o piata cu un avans mediu de 2,02%.Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, a crescut cu2,53%. Valoarea totala a tranzactiilor de pe piata reglementata aurcat la 18 milioane de lei, cele mai lichide titluri fiind ErsteBank (+5,46%), Banca Transilvania (+6,38%) si SIF-urile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO