ZF 24

Cele mai importante ştiri locale de business - 3 august

03.08.2010, 11:42 35

Constanta

Mafia pieţelor îi trimite pe constănţeni spre legume şi fructedin Siria, Chile şi Turcia. Roşiile din Siria şi perele din Chilete fac să uiţi de sărmanii fermieri români, pentru că preţurilesunt şi de două ori mai mici.
Sursa: cugetliber.ro


România se află, alături de Grecia, Islanda şi Rusia, în clubul"select" al ţărilor pe care turiştii britanici au preferat să leevite în această vară, potrivit unui studiu citat de PressAssociation. Grecia se află în fruntea listei, unul din zecebritanici (13%) evitând această ţară din cauza temerilor legate deinstabilitatea financiară. Urmează Islanda (9%), Turcia şi Rusia(7%) şi România (5%).
Sursa: cugetliber.ro

Galaţi

Gălăţenii aveau în conturi, la sfârşitul lunii iunie, 2.617milioane lei, cu 24,5 milioane lei mai mult decât în lunaprecedentă, rezultă din datele furnizate de BNR. Comparativ cuînceputul anului, conturile gălăţenilor s-au rotunjit cu 121,4milioane lei.
Sursa: viata-libera.ro

Brăila

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila readuceîn atenţia angajatorilor care încadrează în muncă elevi şistudenţi, pe perioada vacanţelor, faptul că pot beneficia, lacerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de un stimulentfinanciar lunar. Acesta este egal cu 50% din valoarea indicatoruluisocial de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulăriiocupării forţei de muncă în vigoare, pentru fiecare elev şi studentangajat.
Sursa: obiectivbr.ro

Sibiu

Deşi consiliului Judeţean Sibiu a disponibilizat doar 24 depersoane, în loc de aproape 170, cât calcula acum trei săptămâni,conducerea lansează din nou o licitaţie pentru achiziţia unuisistem de sonorizare. Pentru aceste cumpărături care să doteze noulsediu al CJ Sibiu sunt alocaţi 400.000 de lei, fără TVA, adicăaproximativ 100.000 de euro. În iunie, anul acesta, acelaşi CJSibiu a mai plătit alte aproape 4.000 de lei pentru fiecare dincele 36 de laptopuri care să uşureze munca aleşilor judeţeni.
Sursa: turnulsfatului.ro

Bacău

Acţionarii societăţii Uton Oneşti au aprobat, săptămâna trecută,numirea în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie aomului de afaceri Marian Iancu. El este, de altfel, şi acţionarulmajoritar al societăţii, prin intermediul BKP Trust Invest, cu52,3% din capitalul social. Acţionarii au mai hotărât să aprobedemisia din funcţia de preşedinte al CA a lui Bogdan Lucian Salajanşi numirea în funcţia de administrator a lui Radu Mironovici.
Sursa: ziaruldebacau.ro

Un lot de 16 tineri băcăuani vor lua Start-ul în afaceri înaceastă toamnă. Ei au trecut de prima etapă, cea administrativă, aprogramului naţional cu finanţare nerambursabilă START, iarplanurile lor de afaceri au intrat în faza a doua de analiză, fazafinanciar-economică. "Miza - spune purtătorul de cuvânt alOficiului Teritorial Bacău pentru IMM şi Cooperaţie, CristinaGhinda - este mare, mai ales că aceşti viitori antreprenori sperăsă înceapă un bussiness beneficiind şi de 100.000 de lei, finanţarenerambursabilă."
Sursa: ziaruldebacau.ro

Iaşi

Conducerea Centralei Electrice de Termoficare - CET Iaşi SA sepregăteşte să vândă materiale uzate şi fier vechi. în valoare depeste 658 mii lei, respectiv circa 150 mii euro. Este vorba de vasede expansiune de 3.000 si 5.000 de litri, ţevi, electropompe,robineţi, deşeuri de fier, cupru, aluminiu şi tabla. "Le scoatem lalicitaţie, pentru a mai recupera o parte din investiţii", adeclarat Lacrămioara Pintilie, purtătorul de cuvânt al CET IaşiSA.
Sursa: bzi.ro

Craiova

Peste 450 de firme doljene au intrat în insolvenţă de laînceputul anului şi peste 4.000 de societăţi au fost radiatevoluntar în această perioadă. Şi, totuşi, craiovenii investesc.

Timişoara

Disponibilizările din Primăria Timişoara, Direcţia Fiscală,Evidenţa Populaţiei şi Poliţia Comunitară ar urma să afecteze 209persoane, potrivit notificării transmise sindicatului de cătreconducerea instituţiei.
Sursă: Agenda.ro (Agenda Timişoara)

Braşov

Două treimi din cei aproximativ 620 de angajaţi ai combinatuluichimic Nitroporos Făgăraş se află în şomaj tehnic în bazaOrdonanţei 4, cea care permite achitarea de către societate a 75%din salariu pentru o perioadă de trei luni fără a mai plăti şicontribuţiile sociale la stat.
Sursă: Bzb.ro (Bună ziua Braşov)

Constantin Stoian, directorul coordonator al Direcţiei Regionalede Accize şi Operaţiuni Vamale, a declarat, ieri, că sumele atrasela buget de către direcţia pe care o conduce (în toate cele şasejudeţe arondate - Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Alba)au crescut în primul semestru al acestui an cu 27%, de la 125 demilioane de lei la 159 de milioane de lei.
Sursă: Bzb.ro (Bună ziua Braşov)

Compania Mega Image, parte a Delhaize Group, a deschis săptămânatrecută primul magazin din reţeaua proprie din Braşov. Acesta estesituat în Galeria Comercială Centrul Civic de pe Bulevardul MihailKogălniceanu şi funcţionează sub brandul Red Market.
Sursă: Bzb.ro (Bună ziua Braşov)

Cluj Napoca

Primele companii din topul constructorilor activi în Cluj au,alături de numele societăţii, menţiunea "sucursala Cluj": Enka,Bechtel, Impresa Pizzarotti, Tirrena Scavi.
Sursă: Ziuadecj.ro

Magazinul Dia Market din Mănăştur, care trebuie să evacuezespaţiul din complexul comercial Winmarkt Big în această săptămânăpentru amenajarea unui supermarket Carrefour Express, se va muta înclădirea Pritax de pe strada Primăverii, potrivit unui anunţ aladministratorului Chais SRL.
Sursă: Ziuadecj.ro

Arad

Renovarea sălii festive, a holului principal şi a casei scărilora clădirii Primăriei Arad va costa peste şase milioane de lei, fărăTVA. Lucrarea va fi executată de firma SC Castrum-Tim SRL.
Sursă: Aradon.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO