ZF 24

Cele mai mari banci din lume au pierdut 1.000 de miliarde de dolari, de la declansarea crizei. Vedeti aici pierderile grupurilor care sunt prezente si in Romania

09.10.2009, 16:14 20

Cele mai mari banci din SUA si Europa au pierdut peste 1.000 demiliarde de dolari in active toxice de la declansarea crizeisubprime, la inceputul anului 2007, pana in prezent, potrivitdatelor centralizate deReuters.

Conform estimarilor FMI, pierderile pana in 2010 vor totaliza2.800 de miliarde de dolari, din care pierderile din Europa vortotaliza 1,6 miliarde de dolari.

Cea mai mare pierdere a fost suferita de grupul americanCitigroup, de 114 miliarde de dolari. Wachovia, cumparata de WellSFargo, si Merrill Lynch, achizitionata de Bank of America, aupierdut 77, respectiv 63 de miliarde de dolari. Cel mai mare grupfinanciar britanic, HSBC, se situeaza pe pozitia a patra in topulpierzatorilor, cu scadere de 63,5 miliarde de dolari.

Dintre bancile prezente si pe piata romaneasca, Royal Bank ofScotland a inregistrat cea mai mare pierdere, de 50 miliarde dedolari, urmata de UniCredit, cu 11 miliarde de dolari, ING, cu 9,5miliarde de dolari, Intesa Sanpaolo, cu 8,7 miliarde de dolari,Societe Generale, cu 8,5 miliarde de dolari. Grupul austriac ErsteBank, actionarul celei mai mari banci din Romania, BCR, inregistrato pierdere de 4,6 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO