ZF 24

Cine a cumparat 3% din Dafora?

08.04.2009, 19:07 28

Actiunile companiei de foraj si constructii Dafora Medias (DAFR) au fost printre cele mai tranzactionate in sedinta de miercuri, transferurile ridicandu-se la 1,8 mil. lei (430.000 de euro).

Actiunile tranzactionate reprezinta 3,3% din capitalul companiei, iar modul in care s-au realizat transferurile indica intrarea unui investitor mare. Potrivit datelor din piata, dupa jumatatea sedintei de tranzactionare s-au transferat mai multe pachete mari, de cate un milion de actiuni, iar pretul a urcat cu 15%, maximul permis pe parcursul unei sedinte.

“In urma acestor tranzactii s-ar putea sa fie anuntate noi schimbari in actionariatul companiei”, crede Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

In urma cu circa doua saptamani, firma Foraj Sonde Craiova, controlata de oamenii de afaceri Marius si Valentin Cristescu, a fost raportata cu 5,26% din capitalul Dafora, in urma achizitiilor de pe Bursa. Intre timp, actiunile Dafora au crescut puternic, cu peste 50%, compania fiind evaluata in prezent la 13,1 mil. euro. Omul de afaceri Gheorghe Calburean detine controlul companiei, cu o participatie de 56% din capitalul social.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO