ZF 24

CNVM a inregistrat contractele futures pe actiuni Transgaz si Erste Bank

25.02.2008, 21:21 17

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a acordat certificatul de inregistrare pentru contractele futures avand ca activ suport actiunile Erste Bank si Transgaz Medias, conform unui comunicat al BVB.

Contractul futures pe actiuni este o obligatie asumata intr-o piata organizata, de a cumpara sau vinde o anumita cantitate de titluri, la o anumita data in viitor, la pretul stabilit in momentul incheierii tranzactiei. Specific este faptul ca toate elementele contractului sunt standardizate, cu exceptia pretului, care se stabileste in bursa, ca expresie a raportului dintre cerere si oferta.

In prezent, la BVB se tranzactioneaza contracte futures avand ca activ suport indicii bursieri, actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), titlurile Bancii Transilvania, Transelectrica, Petrom, precum si pe valuta.

Marimea obiectului contractelor futures pe actiuni Erste si Transgaz este de 10 titluri.

Lunile de scadenta sunt martie, iunie, septembrie si decembrie, iar data scadentei este a treia zi de vineri din luna de scadenta, iar in cazul in care acesta nu este zi lucratoare, data scadentei va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia zi de vineri din luna de scadenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO