ZF 24

Coca-Cola preia divizia nord-americana a Coca-Cola Enterprises, tranzactie de 12,3 mld.dolari

25.02.2010, 21:07 25

Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare dinlume, a ajuns la un acord pentru preluarea operatiunilor dinAmerica de Nord ale celui mai mare imbuteliator al bauturilorgrupului, Coca-Cola Enterprises, pentru 12,3 miliarde de dolari, lapeste sase luni dupa ce PepsiCo a incercat sa aduca sub aceeasicompanie imbuteliatorii sai, informeaza Bloomberg.

Actionarii imbuteliatorului vor primi 10 dolari si o actiune incadrul unei noi companii de imbuteliere pentru fiecare actiunedetinuta.

Coca-Cola isi va asuma de asemenea datoriile de 8,88 miliardedolari ale imbuteliatorului dupa ce Coca-Cola Enterprises aconvenit sa preia operatiunile de imbuteliere din Suedia siNorvegia si si-a rezervat dreptul de achizitie a unui imbuteliatorgerman.

Coca-Cola a anuntat ca preluarea ar putea aduce economii sioportunitati suplimentare de venit in valoare de 350 milioanedolari in urmatorii patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO