ZF 24

Cod galben de caniculă şi ploi pentru sfârşitul săptămânii

Cod galben de caniculă şi ploi pentru sfârşitul...

Autor: Mediafax

14.07.2016, 18:18 122

Potrivit ANM, vineri şi sâmbătă va fi caniculă în sudul şi estul Munteniei, în partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35, 36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

În cursul zilei de duminică, în estul şi sud-estul teritoriului vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară, mai spun specialiştii.

De asemenea, meteorologii anunţă la vineri dimineaţa, la ora 8.00, va intra în vigoare o atenţionare de ploi torenţiale, valabilă până duminică la ora 10.00.

În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în jumătatea de vest a ţării. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi intensificări de vânt cu aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi 25, 30 l/mp şi izolat 50, 80 l/mp, anunţă ANM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24