ZF 24

Comănescu, GSP: Pasul cel mare spre dezvoltare îl facem în offshore-ul de mare adâncime. Planul este să ne dublăm flota de platforme

Comănescu, GSP: Pasul cel mare spre dezvoltare îl facem...

Autor: Roxana Petrescu

14.10.2013, 00:08 623
Gabriel Comănescu, omul de afaceri care controlează compania de foraj marin Grup Servicii Petroliere (GSP), spune că vrea să-şi dubleze flota de platforme petroliere, formată acum din şase unităţi, şi s-o completeze cu două nave, toate capabile să execute lucrări offshore la mari adâncimi.
 
În 2014, GSP ar urma să se apropie din nou de afa­cerile-record de circa 550 de milioane de euro din 2010, iar de acolo businessul ar trebui să-şi menţină ritmul de creştere. „Piaţa este caldă“, spune cel mai bogat om de la malul mării, Rusia şi Marea Neagră fiind printre cele mai importante destinaţii de business spre care se vor mişca platformele lui Comănescu.
 
„Planul este să ne dublăm flota, pentru că este o piaţă caldă. Acum avem şase platforme şi ne gândim să ajungem la un număr de 12 platforme plus două nave de foraj la mari adâncimi. În medie, o platformă second-hand costă 100 de milioane de dolari, iar una nouă poate ajunge la 220 de milioane de dolari. La nave, preţurile variază între 200 şi 600 de milioane de dolari. Ne dorim să luăm patru platforme second-hand şi două noi, o navă second-hand şi una nouă“, a declarat Comănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro