ZF 24

Compania RCS&RDS a cerut ANRE licenţă de distribuţie a energiei electrice şi a fost refuzată. Popoviciu: Vom lupta să obţinem licenţele

Valentin Popoviciu

Valentin Popoviciu

Autor: Adrian Seceleanu

21.10.2015, 12:53 1835

Compania de cablu RCS&RDS a cerut Autorităţii de reglementare în energie (ANRE) eliberarea a două licenţe de distribuţie pentru energia electrică în Oradea şi într-o altă localitate, însă instituţia a respins cererile, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS&RDS, care a anunţat că operatorul se va lupta să obţină acordurile respective.

ANRE ne-a respins cererile interpretând legislaţia existentă într-un mod pe care noi îl considerăm greşit, a declarat Popoviciu. Noi considerăm că avem dreptul de a primi aceste licenţe şi de a intra în businessul de distribuţie pe baza legislaţiei existente, a spus reprezentantul RCS&RDS.

Distribuţia are o pondere de 35-40% în preţul final al energiei, iar reţelele existente nu sunt eficiente, a susţinut Popoviciu. Vrem să dezoltăm reţeaua noastră, unde să putem controla tot din punct de vedere operaţional, a adăugat el.

Compania de cablu este deja prezentă pe piaţa de furnizare a energiei.

Popoviciu a mai declarat că RCS&RDS are în plan să înceapă să ofere energie şi pentru clienţii retail, pe lângă segmentul business, începând din acest an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO