ZF 24

Companiile nu sunt atrase de imprumuturile in lei

15.10.2007, 17:40 15

Marinel Burduja, prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank Romania, este de parere ca, pe partea de corporate, bancile nu reusesc sa acorde suficiente credite in lei, informeaza Mediafax.

"Nu stim sa explicam avantajele creditului in lei si nici riscurile la care se expun clientii, in cazul creditului in valuta. Poate in doi-trei-patru ani vom asista la o egalare a creditului in lei cu cel in valuta", a spus Burduja la seminarul MEDIAFAX Talks about Corporate Loans.

Printre factorii pozitivi care ar putea duce la atragerea companiilor catre creditele in lei, prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank a enumerat reducerea inflatiei si concurenta pe piata corporate, iar printre factorii negativi instabilitatea politica si lipsa de strategii pe termen lung.

Referindu-se la marjele de dobanda, vicepresedintele executiv pe corporate banking al BCR, Jean Andronie, a aratat ca acestea nu reflecta la ora actuala riscurile de creditare.

De asemenea, Andronie a aratat ca importanta imprumuturilor corporate se reflecta la nivelul BCR in impartirea clientilor in mai multe categorii - clienti mari ai grupului, clienti mari locali, intreprinderi mici si mijlocii si municipalitati.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO