ZF 24

Con-A si Dafora vor moderniza aeroportul din Sibiu dupa un proiect de 50 mil. euro

17.08.2006, 12:11 19

Companiile Con - A si Dafora, din Sibiu, alaturi de firma germana Lindner AG, vor moderniza terminalul aeroportului sibian, proiect evaluat la 50 mil. de euro, dupa ce au castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean(CJ), informeaza publicatia Ziarul de Sibiu.
La licitatie au mai participat companiile germane Alpine Mayreder Bau GMBH si Max Bogl Bauunternehmung.
"Nu au fost probleme la stabilirea castigatorului pentru realizarea terminalului, diferenta de punctaj fiind substantiala in favoarea asociatiei Con-A - Dafora - Lindner. Diferenta a facut-o pretul mai mic inaintat de aceasta asociatie, iar ponderea pretului este de 80 la suta din criteriile de desemnare a castigatorului licitatiei, potrivit legii", a declarat presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch.
Comisia de analiza din cadrul CJ va anunta astazi castigatorul licitatiei pentru modernizarea pistei si a celorlalte suprafete de miscare, licitatie la care participa o singura firma romaneasca, compania Concefa.
Referitor la termenul de executie, Bottesch a spus ca "primele lucrari ar trebui sa fie demarate in septembrie, iar termenul pentru finalizarea terminalului este martie anul viitor. Finalizarea celorlalte cladiri este prevazuta pentru aprilie 2006."
Fondurile pentru proiectul, evaluat in prima instanta la 50 de mil. de euro, vor veni de la Consiliul local Sibiu si CJ, cate 8 milioane de euro, de la rezerva bugetara, 22 de milioane de euro si dintr-un credit de aproximativ 20 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO