ZF 24

Conducerea SIF Moldova a limitat la 1% drepturile de vot pentru trei grupuri de actionari

22.04.2009, 11:53 20

Consiliul de Administratie al SIF Moldova (SIF2) a suspendat drepturile de vot care depasesc 1% pentru trei grupuri de actionari care detin singuri sau in mod concertat cu alti actionari peste 1% din capitalul companiei.

Principalul grup il reprezinta firmele care actioneaza in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu, care detinea in urma cu cateva luni circa 8% din capitalul SIF Moldova. ING Luxemburg detinea conform unor raportari de la Depozitarul Central circa 1,2% din SIF2 si va avea dreptul de vot limitat la 1%.

Al treilea grup este format dintr-o serie de firme presuspuse ca actioneaza in mod concertat cu PSV Company (Petromservice), compania controlata de Asociatia Salariatilor din Petrom condusa de Liviu Luca. Detinerile acestui grup nu sunt cunoscute.

SIF Moldova are vineri adunarea generala a actionarilor in care va fi ales Consiliul de Administratie pentru urmatorii patru ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24