ZF 24

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Hornschuch Group de către o firmă din grupul Continental

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Hornschuch...

Autor: Roxana Rosu

09.03.2017, 15:31 191

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania germană ContiTech AG, parte a Grupului Continental, preia Hornschuch Group GmbH Germania, tranzacţia reprezintând o operaţiune realizată între entităţi străine, niciuna dintre companiile implicate neavând în România facilităţi de producţie a materialelor de acoperire pentru interioare auto.

ContiTech AG produce şi comercializează produse din cauciuc şi plastic pentru o varietate de aplicaţii industriale, altele decât pneuri. Prin filiala Benecke-Kaliko AG, ContiTech produce şi vinde materiale destinate acoperirii suprafeţelor din interiorul autovehiculelor de pasageri. ContiTech AG este o companie ce aparţine Grupului Continental, grup controlat de Continental AG.

Hornschuch Group GmbH este o companie cu capital privat, ale cărei acţiuni sunt deţinute de diverse fonduri de capital private şi de managementul Hornschuch. Hornschuch Group GmbHproduce, în principal, folii decorative pentru aplicaţii de interior şi exterior pentru locuinţe. Compania este, de asemenea, activă pe piaţa foliilor de plastic utilizate pentru interioare de autovehicule de pasageri.

Tranzacţia reprezintă o operaţiune realizată între entităţi străine, companiile implicate neavând în România facilităţi de producţie a materialelor de acoperire pentru interioare auto. Întreaga cifră de afaceri realizată în România pe piaţa materialelor de acoperire pentru interioare de autovehicule de pasageri provine din importuri.

În cele şapte unităţi din România Continental produce anvelope, curele de transmisie, sisteme de ventilaţie, ţevi de aer condiţionat şi furtunuri pentru turbocompresoare. Anul trecut, şase companii ale grupului s-au numărat printre cei mai mari 100 de exportatori de pe plan local, în clasamentul furnizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO