ZF 24

Consiliul Concurentei controleaza in premiera piata constructiilor de drumuri: "Ideea ne-a venit dupa ce am vazut ce amenzi s-au dat in Marea Britanie si Olanda"

Consiliul Concurentei controleaza in premiera piata constructiilor de drumuri: "Ideea ne-a venit dupa ce am vazut ce amenzi s-au dat in afara"
25.02.2010, 13:34 72

Consiliul Concurentei (CC) va incepe o investigatie in domeniulconstructiei de drumuri, care nu a fost niciodata analizat de CCpana in prezent, pentru a afla modul in care sunt derulateproiectele de infrastructura si a vedea care sunt principaliifactori care influenteaza concurenta in acest sector.

"Pana in prezent nu a mai fost facuta nicio investigatie privindmediul concurential de la constructia de drumuri si ne-amautosesizat. Ideea ne-a venit dupa ce am vazut ce amenzi s-au datanul trecut in Marea Britanie in acest sector, precum si in Olandain urma cu doi ani", spune Bogdan Chiritoiu, presedintele CC.

El sustine ca vor fi investigate materiile prime care se utilizeazapana la modul in care se construiesc drumurile, inclusivmodalitatea de acordare a contractelor. "
Vrem sa cunostem exact situatia din acest sector al economieinationale. De regula, dupa astfel de investigatii pot fi aplicatesanctiuni, dar nu acesta este scopul investigatiei", afirmaChiritoiu. Cea mai mare sanctiune care se poate acorda pentru ceicare au incalcat mediul concurential este de 10% din cifra deafaceri pe ultimul an inregistrat de compania sau companiile carenu au respectat normele in vigoare.

In ultimii ani, numarul licitatiilor suspecte de executie dedrumuri si autostrazi a crescut, insa pana in prezent nu au fostaplicate sanctiuni de catre CC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO