ZF 24

Consiliul Concurenţei: Urmărim ce se întâmplă cu reducerea comisioanelor la Visa şI MasterCard în UE să vedem dacă poate fi transpus şI în România

Consiliul Concurenţei: Urmărim ce se întâmplă cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.06.2013, 13:54 312

Consiliul Concurenţei urmăreşte evenimentele de la Bruxelles şi din Uniunea Europeană pentru a vedea cum tendinţa de scădere a comisioanelor percepute de Visa şI Master Card poate fi transpusă şI în România, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

“Obiectivul este ca odată ce se finalizeză dezbaterea, după discuţii, să vedem cum putem să profităm de această soluţie a scăderii comisionelor Visa.  Asta ar implica o pierdere pe termen lung a actorilor din piaţă, dar  un  câştig pe termen scurt pentru că dacă  tot mai mulţi oameni folosesc carduri, asta va fi în beneficiu tuturor”, a declarat Chiriţoiu în cadrul evenimentului “Cei mai mai jucători din economie”, organizat de ZF.

Totodată, el spune că instituţia este foarte atentă la ce se întâmplă în sectorul de retail.

“Aici suntem multumiţi că sunt mulţi agenţI economici, această concentrare se pare că e bună pentru consumatori pentru că preţurile sunt mai mici decât în ale ţări din Uniunea Europeană”, a mai declarat Chiriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24