ZF 24

Conversia in actiuni a creantei detinuta de AVAS la Oltchim, amanata pentru patru luni

27.12.2007, 13:45 21

Conversia in actiuni a creantei detinute de AVAS la Oltchim Ramnicu Valcea a fost amanata pentru maxim patru luni, la cererea unuia dintre actionarii minoritari, firma Petro Carbo Chem SE Germania, pentru a fi intocmit un raport privind valoarea datoriilor combinatului chimic, informeaza Mediafax.

Actionarii Oltchim au aprobat vineri, 21 decembrie, amanarea majorarii capitalului social cu 954,7 milioane de lei, de la 32,35 de milioane de lei la 987,11 milioane de lei, in principal prin conversia in actiuni a unei creante detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in valoare de 508,4 milioane de lei.

Investitorii minoritari beneficiaza, daca operatiunea va avea loc, de drept de preferinta si vor putea subscrie titluri de pana la 446,26 milioane de lei.

Petro Carbo Chem a propus amanarea conversiei creantei pana cand o companie de audit, PricewaterhouseCoopers sau Deloitte, va realiza, cu fonduri asigurate de firma din Germania, un raport care va stabili valoarea exacta a datoriilor si situatia economica a Oltchim.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO