ZF 24

Copilotul avionului Germanwings avea o "boală psihosomatică"

Copilotul avionului Germanwings avea o "boală...

Autor: Mihai Draghici

31.03.2015, 17:33 237

Potrivit poliţiei, în casa copilotului Andreas Lubitz au fost găsite numeroase prescripţii medicale pentru "boli psihosomatice".

Copilotul avionului Germanwings era sub tratament psihiatric şi neurologic, având "tendinţe sinucigaşe" şi depresie, au dezvăluit procurorii germani, potrivit NBC News.

Clinica la care a fost tratat copilotul a prezentat autorităţilor fişa medicală a acestuia, dar informaţiile nu au fost făcute publice.

În afară de aparentele afecţiuni psihice, Andreas Lubitz avea şi probleme de vedere, dar medicii nu sunt siguri dacă problemele oftalmologice aveau cauze organice ori psihologice.

Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prăbuşit intenţionat aeronava, el profitând de ieşirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbuşire. Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit pe 24 martie într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Nu au existat supravieţuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO