ZF 24

Corina Cucoli preia conducerea Certinvest Pensii

Corina Cucoli preia conducerea Certinvest Pensii

Autor: Roxana Rosu

06.06.2016, 11:59 808

Conducerea Certinvest Pensii a fost preluată în luna iunie de Corina Cucoli, în timp ce Ana-Maria Dragason este director general adjunct, cei doi manageri fiind aprobaţi de ASF.

„Pensia facultativă este prin excelenţă un beneficiu pentru angajaţi, prin prisma deductibilităţii fiscale de care beneficiază companiile care aleg să contribuie la bunăstarea viitoare a angajaţilor lor, iar eforturile noastre se vor concentra în direcţia transformării acestui tip de beneficiu într-unul de bază în rândul companiilor de orice mărime din România”, a declarat Corina Cucoli, director general Certinvest Pensii.

Corina Cucoli este membru fondator al fondului de pensii facultative Pensia Mea administrat de Certinvest Pensii şi are o experienţă de management de peste 23 de ani, dintre care 10 ani în sectorul financiar din România. Corina Cucoli a coordonat dezvoltarea pe piaţa românească a companiilor de asigurări Uniqa şi Aviva, ocupând funcţiile de Director de Integrare şi Dezvoltarea Afacerii, respectiv de Director Dezvoltare-Bancassurance, Parteneriate şi Proiecte, între 2004 şi 2009.

De asemenea,  a fost implicată activ în crearea pieţei pensiilor private în Romania în 2007, anul în care a fost introdus pilonul II al pensiilor private obligatorii pe piaţa românească, coordonând recrutarea şi trainingul a peste 30 000 agenţi de marketing.  În anul 2007 a devenit membru fondator al fondului de pensii facultative Pensia Mea. Expertiza din zona financiară este completată de activitatea desfăşurată în cadrul KPMG România, din funcţia de director al serviciului de restructurare financiară. Corina Cucoli are o experienţă de şase ani în managementul echipelor, ca director de resurse umane în cadrul Arctic, Lukoil şi Aviva.

La rândul ei, Ana-Maria Dragason are o experienţă de peste 9 ani în zona financiară, activând atât în domeniul bancar, cât şi pe piaţa pensiilor private şi pe piaţa de capital. Ea a lucrat peste 8 ani în cadrul Generali Pensii, perioadă în care a a participat la definirea şi implementarea  proceselor operaţionale specifice  pensiilor private (atât obligatorii cât şi facultative).

Ana-Maria s-a alăturat echipei Certinvest în iunie 2015, implicându-se în procesele de raportare operaţională specifice societăţilor de administrare a investiţiilor, iar din ianuarie 2016, a devenit parte a echipei Certinvest Pensii, supervizând fluxul de raportări. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO