ZF 24

Cosmote a lansat 4G şi pe telefoanele mobile

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

09.10.2013, 21:03 1036

Cosmote, al treilea operator de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat serviciile de date mobile 4G şi pe smartphone-uri, la viteze de descărcare a datelor de până la 75 Mbps, a anunţat compania. Clienţii pot accesa serviciile 4G de pe smartphone-uri precum HTC One, Sony Xperia Z, Samsung S4 mini, Samsung Galaxy S4 şi Samsung Galaxy S3 LTE (919 lei, TVA inclusă).

De asemenea, serviciile 4G sunt disponibile şi prin intermediul a două modemuri, Huawei E3276 şi ZTE MF823, respectiv prin tableta Samsung Galaxy Note LTE 10.1 la 1.424 lei (TVA inclusă) cu abonamentul Connect Unlimited+ 30 pe o durată de 2 ani. Pe de altă parte, compania a menţionat că acoperirea reţelei 4G din Bucureşti este de 90%, alături de Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi, Sinaia, Buşteni şi Predeal.

WikiZF: Profilul companiei Cosmote România

„4G aduce viteze mari şi fiabilitate, într-o lume în continuă mişcare, în care consumatorii aşteaptă  mai mult decât o navigare pe internet de pe dispozitivele mobile. Oamenii sunt conectaţi cu prietenii prin intermediul serviciilor OTT, prin Facebook sau alte reţele sociale şi accesează mai mult conţinut video. Toate aceste servicii sunt mari consumatoare de date, motiv pentru care 4G este absolut necesar, iar noi vom continua dezvoltarea sa în zone urbane şi suburbane“, a declarat Bob Konstantinidis, directorul tehnic al Cosmote România şi Romtelecom.

Clienţii care aleg planul tarifar Cosmote Free L au acces 4G gratuit, prin activarea extraopţiunii Connect Extension+, gratuită pentru cei care optează pentru un terminal compatibil 4G. Clienţii care aleg oricare alt plan tarifar compatibil 4G vor avea acces la cerere la extraopţiunea Connect Extension+, pentru o taxă lunară de 5 euro (TVA inclusă). Activarea se va face în oricare dintre magazinele Cosmote şi Germanos, întrucât necesită un card SIM dedicat 4G. Înlocuirea cartelei SIM este gratuită.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO