ZF 24

Creditele autoritatilor locale vor fi garantate de Guvern daca bugetul acestora permite rambursarea

14.02.2008, 18:58 18

Autoritatile locale care solicita avizul Guvernului pentru contractarea sau garantarea de imprumuturi vor fi obligate sa prezinte si o estimare a bugetelor locale pe perioada de rambursare, iar comisia care aproba imprumutul va evalua inclusiv efectul acestor credite asupra deficitului bugetar, informeaza Mediafax.

Noile conditii au fost decise in sedinta de miercuri a Guvernului, prin hotarare.

"A fost introdusa obligativitatea unitatii administrativ-teritoriale, care solicita Comisiei autorizarea contractarii/garantarii unui imprumut, de a prezenta estimarea proiectiei bugetelor locale pe perioada serviciului datoriei publice locale prin utilizarea mediei executiei bugetului local pe ultimii trei ani, anteriori anului in care se solicita finantarea rambursabila, pentru eliminarea previziunilor exagerate la veniturile proprii ale bugetelor locale. Unitatea trebuie sa prezinte si situatia esalonarii pe ani a tragerilor din finantarea rambursabila pentru care se solicita rambursarea", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO