ZF 24

Criza scoate socialismul din americani. Tot mai multi doresc impozitarea celor bogati

Criza scoate socialismul din americani. Tot mai multi doresc impozitarea celor bogati
10.12.2009, 12:28 18

Americani sunt de parere ca guvernul ar trebui sa creeze locuride munca prin marirea cheltuielilor pentru lucrarile publice,investitii in energie sau cursuri de perfectionare, arata un studiurealizat de Bloomberg la nivel national.

De asemenea, cetatenii SUA doresc o reducere a deficituluibugetar, pana la impunerea de costuri celor bogati.

Sondajul realizata intre 3 si 7 decembrie indica faptul ca douatreimi din americani sunt in favoarea taxarii celor bogati invederea reducerii deficitului.

Dezi aproape 9 din 10 respondenti considera ca clasa de mijlocva mai avea de facut sacrificii financiare pentru pentru atingereaacestei tinte, doar o treime din acestia sunt de acord cu ocrestere a taxelor pentru acest segment de populatie. De asemenea,tot mai putini sunt de acord cu reducerea programelorguvernamentale de ajutoare sociale sau medicale.

Rezultatele sondajului realizat de Bloomberg sunt in ton cuinitiativele presedintelui american Barack Obama de revigora piatamuncii si cu asigurarile administratiei de reducere a deficituluiluandu-se in considerare si o potentiala impozitare a celorbogati.

Opt din 10 respondenti au declarat ca rata somajului reprezintaun risc ridicat pentru economia americana in urmatorii doi ani si 7din 10 respondenti considera ca riscul cel mai mare il reprezintadeficitul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO