ZF 24

Criza subprime nu mai ameninta bursele internationale

02.10.2007, 17:21 9

Indicii globali ai pietelor de capital au urcat astazi la niveluri record, iar dolarul a recuperat din pierderile precedente, evolutii favorizate de redresarea optimismului investitorilor, care apreciaza ca punctul culminant al crizei creditelor a trecut, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Stabilizarea dolarului s-a corelat cu scaderea cotatiei aurului, care a urcat, luni, la cel mai inalt nivel din ultimii 28 de ani, in timp ce rata dobanzii pe piata interbancara la depozitele in euro pe trei luni s-a mentinut la cel mai inalt nivel din ultimii sase ani, intrucat investiorii mizeaza pe mentinerea nivelului actual al dobanzilor in zona euro, intr-un timp in care costurile de creditare ar putea scadea in SUA si Marea Britanie.

Grupurile financiare UBS, Citigroup si Credit Suisse au detaliat, luni, estimarile privind pierderile cauzate de criza creditelor, care au avut ca punct de pornire declinul pietei creditelor ipotecare din SUA cu grad ridicat de risc.

Imbunatatirea transparentei privind expunerea bancilor la piata creditelor imobiliare a permis investitorilor sa isi redirectioneze atentia inapoi catre principalii indicatori macroeconomici la nivel mondial, care au avut o evolutie favorabila in acest an.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO