ZF 24

Cum arată serviciile medicale ale viitorului. "Astfel am putea preveni declanşarea unui atac de cord. Este doar un aspect al sistemului medical al viitorului“

Cum arată serviciile medicale ale viitorului. "Astfel am...

Autor: Florin Casota

22.05.2016, 10:30 399
În timp ce îmi torn cafeaua, pe jumătate adormit, brăţara vibrează şi mă anunţă că în ultimele două zile am sărit exerciţiile fizice. Are dreptate. Nici micul dejun nu l-am luat şi am fugit pe uşă, iar seara am mâncat târziu, ceva de la fast food. Mai mult, gadgetul mi-a spus că stilul meu de viaţă ar trebui să se schimbe dacă nu vreau să păţesc acelaşi lucru ca şi bunicul meu. Aşa ar putea arăta un aspect al îngrijirii medicale a viitorului.

"Un doctor tradiţional se uită la un pacient şi îi găseşte un diagnostic, apoi îi prescrie un tratament. Însă cum ar fi dacă am putea aduna date (de la brăţară, senzori) de la un individ, apoi le-am compara cu alte milioane de date de la milioane de oameni? Am vedea un tipar“, îmi spune Ronald de Jong, executive vice president & chief market leader la Philips Healthcare.

„Dacă cineva nu doarme bine, are un ritm respirator neregulat, are tensiunea mare şi se îngraşă, atunci acea persoană este predispusă la un atac de cord. Am putea îndruma pacienţii, le-am spune din timp ce trebuie să facă să fie sănătoşi. Poate în cazul de faţă i-am spune să facă exerciţii în mod regulat, să mănânce mai multe legume şi să ia un anumit medicament. Astfel am putea preveni declanşarea unui atac de cord. Este doar un aspect al sistemului medical al viitorului“, creionează De Jong una dintre metodele prin care medicina s-ar putea schimba.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO