ZF 24

Cum au ajuns fratii Penescu de la o taraba cu sucuri la o avere de 270 mil. euro

13.04.2009, 14:36 394

Cornel Penescu, 42 de ani, a intrat in afaceri in anul 1991 alaturi de fratele sau, Ilie, in varsta de 49 de ani, si trei angajati. Prima afacere a celor doi frati a fost o taraba cu sucuri si tigari, iar prima companie din grupul Pic a fost o firma de comert cu amanuntul, care ulterior a fost directionata catre comertul cu ridicata (distributie).

Grupul Pic a intrat pe productia de alimente in anul 2000, ceea ce a impulsionat si dezvoltarea afacerii de distributie a fratilor Penescu, datorita rulajelor mari. Tot in anul 2000, cei doi oameni de afaceri din Arges au infiintat compania Pic Constructii, primul proiect al acesteia fiind sediul central al grupului, situat la intrarea in Pitesti. Cele mai importante proiecte ale firmei de constructii conduse de Ilie Penescu au fost hipermarketurile retelei Pic, prima unitate fiind inaugurata in anul 2004 la Pitesti.

Incepand cu anul 2006, cele mai mari investitii ale fratilor Penescu au fost orientate catre dezvoltarea retelei de hipermarketuri Pic, fiind deschise alte patru unitati in aproximativ doi ani, in orasele Craiova, Braila, Oradea si Calarasi. Investitiile totale ale grupului in reteaua de retail pot fi estimate la peste 100 mil. euro. Potrivit topului “500 miliardari” realizat de Adevarul in 2008, fratii Cornel si Ilie Penescu aveau o avere estimata la 250-270 milioane euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO