ZF 24

Cum s-au pregătit asigurătorii pentru daunele viitoare: rezervele pe property şi RCA ajung la 1,7 mld. lei

Cum s-au pregătit asigurătorii pentru daunele viitoare:...

Autor: Ciprian Botea

27.02.2014, 00:08 3931

Cele mai mari nouă companii de asigurări generale aveau la sfârşitul lunii septembrie rezerve de daune avizate şi neavizate pe segmentul poliţelor auto obligatorii şi de catastrofă de 1,4 miliarde de lei, potrivit datelor UNSAR – asociaţia asigurătorilor locali.

Constituirea de rezerve de daună subevaluate şi transferul defectuos în reasigurare sunt două dintre elementele principale în scandalurile care au lovit piaţa asigurărilor la începutul acestui an – trecerea Astra sub administrare specială şi ancheta DNA la Carpatica Asig.

Cea mai mare parte a rezervelor consemnate la sfârşitul lunii septembrie 2013 era constituită pentru daune viitoare pe poliţe auto obligatorii, respectiv 1,2 miliarde de lei. Primele patru companii în funcţie de rezervele constituite deţin două treimi din total, deşi acestea deţin numai un sfert din primele subscrise din poliţe auto şi numai o treime din daunele înregistrate pe acest segment în primele nouă luni de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO