ZF 24

Cum se depune o contestaţie la examenul de bacalaureat

Autor: Mediafax

04.07.2011, 12:13 532

Contestaţiile se pot depune luni, 4 iulie, între orele 8 şi 12,conform calendarului examenului de bacalaureat 2011, publicat pesite-ul Ministerului Educaţiei. Pe 5, 6 şi 7 iulie vor fi rezolvatecontestaţiile, iar rezultatele finale ale bacalaureatului 2011 vorfi afişate pe 8 iulie.

Conform metodologiei examenului de bacalaureat 2011, publicatăpe site-ul edu.ro:

Art.71 (1) Contestaţiile la probele scrise se depun şi seînregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută decalendarul examenului de bacalaureat, scrie gandul.info.

(2) Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cusecretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen,primesc contestaţiile şi le înregistrează.

(3) Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluareainiţială, însoţite de un borderou în care se precizează numelecandidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentrucare este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrulzonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul deexamen.

(4) După centralizarea cererilor prin care se contestă noteleobţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează.Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare dinjudeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia debacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti. După aceasta, seaplică ştampila "Bacalaureat 2011 - C.Z.E.". (...)

Art.72 (1) Comisiile judeţene/ a municipiul Bucureşti/ regionalede contestaţii reevaluează lucrările primite şi acordă notelucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probelescrise. (...)

(3) După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor,preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordatedupă reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. Însituaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţialăşi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţiidecide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treiacomisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât ceicare au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor,respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile deevaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fiacordată de comisia de contestaţii. (...)

Art. 73 (1) Pentru lucrările care au primit iniţialţ notecuprinse între 4,50 - 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau onotă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată decătre comisia de contestaţii.

(2) Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia dincentrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate laaliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisiajudeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între notainiţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă decel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note estemai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială,acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

(3) Nota definitivă, acordată în conformitate cu proceduramenţionată la alin. (1) şi (2), nu mai poate fi modificată şireprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă. (...)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO