ZF 24

Cum va arăta cea mai luxoasă staţie de metrou din lume. Galerie FOTO

Proiectul celei mai grandioase staţii de metrou din lume

Proiectul celei mai grandioase staţii de metrou din lume

Autor: Octavian Calei

25.05.2013, 14:03 355

Arabia Saudită vrea să construiască cea mai grandioasă staţie de metrou din lume, pavată cu marmură, pereţi placaţi cu aur şi dotată aer condiţionat, scrie Daily Mail.

Proiectul staţiei, care presupune crearea unor condiţii de hotel de cinci stele, este propus în oraşul Riyadh din Arabia Saudită. Faţada va fi construită special pentru a permite iluminarea naturală iar forma staţiei se va integra unui peisaj deşertic, semănând cu dunele de nisip.

Regele Abdullah a fixat un termen aproape imposibil pentru realizarea reţelei de metrou – numai patru ani, având în vedere că doar renovarea unei staţii de metrou din New York a durat atât.

Piesa de rezistenţă a metroului din Riyadh va fi sistemul cu trei căi de schimbare a trenului în staţia nodală, proiectat de arhitectul Zaha Hadid care a proiectat una dintre cele mai importante construcţii din lume. Hadid a Piaţa Capital Hoxton şi Eaton Place, precum şi a derulat proiecte internaţionale în oraşe ca New York, Singapore şi Dubai.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO