ZF 24

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 5 decembrie 2014

Cursul BNR. Cursul valutar euro al zilei de vineri, 5...
05.12.2014, 13:04 1108

Cursul BNR de vineri:

Euro
4.4315
+0.0046+0.10 %
Dolar american3.5865-0.0081-0.23 %
 
 
 

Cursul valutar BNR. Vedeţi aici evoluţia principalelor valute la cursul oficial BNR

 

 Cursul de schimb a deschis vineri în stagnare faţă de joi, în jurul a 4,43 lei/euro, în contextul unei activităţi foarte reduse în piaţa interbancară locală, unde în prima oră a avut loc o singură tranzacţie.

În jurul orei 10:00, euro era cotat între băncile comerciale la 4,4280 - 4,4310 lei, faţă de 4,4312 lei în tranzacţiile de pe finalul şedinţei de joi.

În piaţă a avut loc o singură tranzacţie în prima oră, derulată la 4,4285 lei/euro.

"Deschiderea a avut loc doar cu jucătorii locali, în timp ce piaţa de la Londra abia a început activitatea. Leul nu are momentan o direcţie legată de anunţul Băncii Centrale Europene de joi", a declarat pentru MEDIAFAX dealer-ul unei bănci.

În regiune, forintul şi zlotul au avut o evoluţie similară cu cea a leului şi au stagnat în raport cu euro.

Euro s-a întărit joi în raport cu dolarul şi alte monede, inclusiv leul, forintul şi zlotul, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat că instituţia va evalua abia în trimestrul următor noi măsuri de stimulare a economiei.

Pieţele financiare anticipau că Draghi va anunţa joi, după reuniunea de politică monetară, noi măsuri de susţinere a economiei zonei euro, în special începerea unui program de achiziţii de obligaţiuni guvernamentale.

Consiliul Guvernatorilor BCE se aşteaptă să analizeze în ianuarie un pachet amplu de măsuri, inclusiv achiziţia de obligaţiuni guvernamentale, au declarat pentru Bloomberg doi oficiali din cadrul BCE. O decizie asupra acestui tip de achiziţii nu a fost luată încă, iar structura unui eventual program poate fi influenţată de datele care vor deveni disponibile între timp, au spus sursele.

Perspectiva ca BCE să introducă lichidităţi semnificative în sistemul financiar a pus presiune de depreciere pe euro în ultimele luni, concomitent cu un trend de întărire a dolarului, alimentată de perspectivele înăspririi politicii monetare din SUA.

Cursul anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut joi foarte uşor şi s-a menţinut sub pragul de 4,43 lei/euro. Referinţa pentru euro a coborât cu numai 0,13 bani, la 4,4269 lei. Cel mai recent, cursul s-a situat peste 4,43 lei/euro pe 25 noiembrie, când euro a fost cotat la 4,4338 lei.

Pentru dolar, banca centrală a anunţat un curs în creştere cu 0,32 de bani, la 3,5946 lei. Paritatea pentru dolar se află, la fel ca miercuri, la cel mai ridicat nivel începând din august 2012.

Cursul francului elveţian a scăzut cu 0,29 bani, la 3,6784 lei/euro.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO