ZF 24

Curtea Constitutionala s-a spalat pe maini. Guvernul trebuie sa infrunte motiunea de cenzura

12.10.2009, 14:59 19

Curtea Constitutionala a respins ca nemotivata sesizarea PD-Limpotriva motiunii de cenzura depusa de PNL-UDMR si sustinuta dePSD. Curtea sustine ca, potrivit Constitutiei si a legii defunctionare a institutiei, nu intra intre atributiile sale"controlul constitutionalitatii motiunilor de cenzura". Asadar, inurma deciziei Curtii, Guvernul va trebui sa vina maine in fataParlamentului si sa suporte motiunea de cenzura.

PD-L a sesizat joi Curtea Constitutionala, pe motiv ca motiuneaeste neconstitutionala deoarece a fost initiata de aceiasiparlamentari, care au semnat o alta motiune respinsa in urma cudoua saptamani. PD-L a sustinut ca motiunea incalca articolul 113al Constitutiei, care spune ca "daca o motiune de cenzura a fostrespinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai potinitia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptiacazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea". Numai caaparatorii documentului sustin ca precedenta motiune a aparuttocmai ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului, drept urmare omotiune depusa strict impotriva Executivului si nu ca urmare aangajarii raspunderii este constitutionala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO