ZF 24

Dacia fabricata in comunism a devenit piesa de colectie vanata de nostalgici

Dacia produsa in comunism a devenit a devenit piesa de colectie vanata de nostalgici
20.11.2009, 11:26 209

Cu un design depasit, suspensii care iti scutura toate oasele simotoare care scapa ulei, masinile care faceau legea pe drumuriledin spatele Cortinei de Fier au devenit acum piese vanate decolectionarii nostalgici, scrie Reuters.

Daciile romanesti, masinile sovietice Lada, Fiat-urile poloneze,si cea mai faimoasa dintre ele, Trabantul est-german, suntcumparate acum pentru o mica avere de catre colectionari.

"Productia acestor modele a fost stopata in cele mai multefabrici dupa caderea comunismului, astfel ca ultimele masini iesitede pe banda au acum circa 20 de ani, o varsta venerabila chiar sipentru automobilele occidentale. Colectionarii le cumpara pentrupreturi destul de mari. Am auzit ca un Trabant a fost achizitionatrecent cu 8.350 de dolari, in conditiile in care in 1991, aceeasimasina costa noua de 15 ori mai putin", spune Gabor Muczan,presedintele clubului de "trabantisti" din Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels