ZF 24

Dan Adamescu, proprietarul Astra, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Dan Adamescu. Desen de Romeo Răileanu

Dan Adamescu. Desen de Romeo Răileanu

Autor: Ciprian Botea

09.06.2014, 00:00 439

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Dan Adamescu, proprietarul companiei de asigurări Astra, care este acuzat de procurori de dare de mită.

Procurorii susţin că Adamescu ar fi mituit cu 20.000 de euro, prin intermediul unui practician în insolvenţă, doi judecători, într-un dosar privind intrarea în insolvenţă a uneia dintre companiile holdingului controlat de el. Adamescu controlează prin intermediul holdingului The Nova Group spaţii comerciale, firme de construcţii, de asigurări, de media şi hoteluri cu afaceri cumulate de 300-400 mil. euro.

Cea mai mare companie deţinută de Adamescu este firma de asigurări Astra, aflată în administrare specială din luna februarie, cu afaceri de peste 200 mil. euro şi circa 1.500 de salariaţi. El deţine şi Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal Oţelul Galaţi. Omul de afaceri poate face recurs la decizia Curţii de Apel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO