ZF 24

Dan Minulescu, Macromex: un capital privat românesc mai puternic ar diminua efectele unei eventuale crize economice

Dan Minulescu, Macromex: un capital privat românesc mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.11.2016, 12:23 389

Dan Minulescu, CEO al companiei de distribuţie Macromex, spune că România trebuie să se uite mai mult către modelul de business polonez, unde companiile cu capital autohton au o pondere predominantă în economie şi chiar au început să se extindă în regiune.

„M-aş uita la două modele: cel polonez şi cel maghiar. În Ungaria businessul este extrem de concentrat în companii străine, peste 80%, astfel că România este într-o situaţie fericită. La modelul polonez lucrurile stau diferit, există companii puternice, care încep să-şi asume o dezvoltare regională. Noi, ca antreprenori români, nu avem ce căuta în Polonia, dar ei au forţă în România. Cred că România trebuie să-şi asume un rol de lider regional, suntem cea mai mare piaţă din sud-estul Europei”, a declarat antreprenorul în cadrul conferinţei „Capitalul privat românesc- o şansă pentru dezvoltarea economică a României”, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO