ZF 24

Danone România a intrat pe pierdere anul trecut şi a avut un minus de 5% al afacerilor

Danone România a intrat pe pierdere anul trecut şi a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.06.2014, 00:04 134

Danone România, liderul pieţei locale de iaurturi, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 481 milioane de lei (109 milioane de euro), în scădere cu 5% comparativ cu anul precedent.

Anul 2013 a adus pentru companie şi o reducere a câştigurilor, astfel că Danone România a raportat o pierdere brută de circa 5 milioane de lei ( peste 1 milion de euro). Acesta este primul an din ultimii şase în care producătorul de iaurturi a raportat pierderi. În 2012 Danone a avut un profit brut de 12, 5 milioane de lei ( profitul net a fost de aproape 10 mil. lei), conform datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Suntem lider pe piaţa românească a iaurturilor şi ne aşteptam la această uşoară descreştere în 2013. Consumul nu a înregistrat o revenire anul trecut, consumatorii rămânând prudenţi şi cheltuind mai puţin, şi, în plus, am avut un impact nefavorabil din evoluţia preţurilor la ma­te­rii prime şi a hedging-ului financiar ( instrument de protecţie împotriva fluc­tuaţiilor de curs valu­tar - n. red.). Chiar şi în aceste condiţii, rezultatele ope­raţionale au fost po­zi­tive“, a spus Dieter Schulz, di­rectorul general al Danone pentru sud-estul Euro­pei, regiune care cuprinde şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO