ZF 24

Decebal Traian Remes numit "Imparatul" in discutiile dintre Muresan si Ciorba

09.10.2007, 14:16 28

Procurorii anticoruptie au inregistrari in care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Muresan, dar si cu fostul ministru care, intr-o discutie ulterioara cu Gheorghe Ciorba, recunoaste faptul ca in plic se aflau 15.000 de euro, informeaza Mediafax.

Surse judiciare au declarat ca ministrul Remes si fostul ministru Muresan au fost filmati in timpul unei intalniri avute intr-un local din zona Dorobanti. Muresan ii vorbeste lui Remes codat, multe dintre detalii scriindu-i-le pe o hartie.

La un moment dat, Muresan primeste un telefon de la Gheorghe Ciorba - omul de afaceri care avea interes sa-i castige bunavointa lui Remes pentru ca acesta sa-i favorizeze firma la licitatii - care-l anunta ca il asteapta afara, "langa un BRD", sa-i dea ceva.

Muresan este filmat cand primeste de la Ciorba un plic si o foaie de hartie pe care, in strada, omul de afaceri scrie ceva. Dupa cateva minute se despart, iar Muresan revine in local, unde-i cere lui Remes sa-si deschida geanta. Intre ei are loc un scurt dialog, ambiguu, in care Remes lasa sa se inteleaga ca accepta banii, iar Muresan il sfatuieste ca mai bine sa-i primeasca acasa.

Intr-o alta inregistrare video, Muresan vorbeste cu denuntatorul Gheorghe Ciorba intr-o camera. La inceputul convorbirii, Ciorba i se plange lui Muresan de faptul ca i s-a stricat masina, iar amandoi consimt sa-si inchida telefoanele mobile pentru a nu fi ascultati. Muresan insista cateva minute asupra unui telefon fix aflat in camera, despre care initial cere sa fie scos din priza, iar apoi sa fie scos de tot din camera. Discutia este recenta si are loc dupa ce Muresan a aflat ca este in atentia procurorilor anticoruptie.

Pentru inceput, Muresan avanseaza o teza potrivit careia "asta" (Traian Basescu, n. red.) vrea sa-i ia pe ministri la rand, unul cate unul, pentru a-i suspenda si a scapa astfel de Guvernul Tariceanu, acesta fiind, in opinia sa, si motivul pentru care DNA a intrat pe fir in povestea cu el, Ciorba si Remes.

Odata rezolvata problema telefonului fix, cei doi incep sa vorbeasca, Muresan sfatuindu-l pe Ciorba ce anume sa spuna procurorilor. In discutia celor doi, Remes este denumit "Imparatul".

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO