ZF 24

Decizie neaşteptată: Institutul Cantacuzino devine unitate militară. Premierul Tudose: ”În circa o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte a ministerului Apărării. Cu specialiştii de acolo ne-am lămurit. Poate o mână militarizată va avea rezultate”

Decizie neaşteptată: Institutul Cantacuzino devine...

Autor: Mediafax

23.08.2017, 13:38 1831

”În circa o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte a ministerului Apărării. Cu specialiştii de acolo ne-am lămurit. Poate o mână militarizată va avea rezultate”, a declarat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, adresându-se ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

Întrebat dacă transferul este posibil în acest termen, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că a discutat deja despre organizarea institutului: ”Este o problemă delicată. În baza materialului de control făcut de ministrul Bodog, În 2-3 săptămâni venim cu un proiect de act normativ ca să îl transformăm într-o unitate militară, cu conducere militară”.

La începutul lunii august, ministrul Sănătăţii anunţa că la Institutul Cantacuzino se vor produce vaccinuri în circa 2-3 ani.

În iulie, în şedinţa de Guvern, tot ministrul Florian Bodog anuţa că ”am început deja discuţia cu domnul ministru al Cercetării, încercăm să găsim o soluţie de a schimba hotărârea de guvern şi o să vă prezentăm acest lucru pentru a operaţionaliza Institutul Cantacuzino şi vă voi prezenta o propunere de relansare”.

În luna mai, ministrul Florian Bodog spunea că şi-ar dori la conducerea Institutului un manager adus de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi că prin hotărâre de Guvern instituţia va trece în subordinea Ministerul Sănătăţii.

Şi în luna aprilie, Bodog a anunţat că urmează o colaborare între reprezentanţii Institutului Pasteur şi cei de la Cantacuzino pentru o relansare a institutului de la noi din ţară.

În decembrie, anul trecut, printr-o ordonanţă a Guvernului, Institutului Naţional de Cercetare "Cantacuzino" a trecut din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu patrimoniul şi personalul aferente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO