ZF 24

Deloitte va audita agentiile de plati din agricultura, pentru obtinerea acreditarii finale

08.10.2007, 18:25 39

Divizia de audit a Deloitte Romania va audita cele doua agentii de plati din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), in vederea acreditarii finale a acestora, ele detinand in prezent un aviz provizoriu, informeaza Mediafax.

Termenul estimat pentru obtinerea acreditarii finale a celor doua agentii de plati este 15 decembrie 2007

Cele doua agentii sunt gestionarele fondurilor UE destinate domeniului agriculturii si dezvoltarii rurale din Romania. Potrivit ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, chiar daca institutiile nu vor obtine acreditarea finala, acestea vor putea gestiona sume provenite de la Uniunea Europeana.

APIA administreaza sistemul de acordare a subventiilor pentru fermieri, care a facut obiectul unor verificari ale expertilor europeni si de functionalitatea caruia depinde reducerea cu 25% a fondurilor UE pentru platile agricultorilor. Valoarea acestor sume alocate Romaniei se ridica la 440 de milioane euro in acest an.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO