ZF 24

Depozitarul Central va distribui dividendele emitentilor prin Posta Romana si Citibank

22.03.2010, 14:30 40

Companiile listate pe Bursa, dar si alte companii care auregistrul actionarilor la Depozitarul Central, vor putea sadistribuie dividendele aferente anului 2009 prin intermediulDepozitarului, care a finalizat serviciul national de distribuire adividendelor.

Depozitarul va realiza plata dividendelor in numerar prinintermediul Postei Romane, in timp ce viramentele bancare se vorrealiza prin intermediul Citibank, au anuntat reprezentantiiinstitutiei.

"Avantajele acestui serviciu rezida, pentru investitori, incosturi mult mai scazute, mai ales in cazul celor care au detinerila mai multi emitenti. Serviciul va oferi totodatapredictibilitate, in sensul ca investitorii vor putea cunoaste inavans momentul in care vor primi dividendele, ceea ce le va permitesa isi planifice mai bine fluxurile de numerar. In plus,Depozitarul Central va putea cumula dividendele cuveniteinvestitorilor de la mai multi emitenti, efectuand o singura platacatre acestia. Noul serviciu al Depozitarului Central vine totodatain sprijinul societatilor emitente, prin oferirea unui serviciucomplex, dar care poate fi personalizat in functie de cerintelefiecarei companii", a declarat Adriana Tanasoiu, directorul generalal Depozitarului Central.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24