ZF 24

Dolarul a coborat la cel mai redus nivel din ultimele doua luni fata de euro

01.02.2008, 19:47 14

Dolarul a coborat, vineri, la cel mai scazut nivel din ultimele doua luni, dupa ce raportul privind somajul inregistrat in SUA in decembrie 2007 a indicat primul declin al pietei locale a muncii dupa august 2003, ceea ce sustine posibilitatea unei noi reduceri a dobanzii de catre Rezerva Federala.

Economia americana a pierdut, in decembrie, 17.000 de locuri de munca, iar rata somajului s-a plasat la 4,9%, ceea ce a mentinut atitudinea prudenta a investitorilor cu privire la plasamentele in monedele cu randament ridicat si risc mare si a crescut sentimentul negativ privind cotatia dolarulului, transmite Reuters.

"Cifrele intaresc posibilitatea unei perioade prelungite de depreciere a dolarului. Pana acum, raspunsul investitorilor a fost retinut, dar probabil este o perioada de stagnare inainte de a testa capacitatea euro de a atinge un nou maxim, dupa nivelul record de 1,4966 de unitati", a declarat analistul Alan Ruskin, de la RBS Greenwich Capital.

Euro a urcat, vineri, la un nivel maxim al ultimelor doua luni, de 1,4952 de dolari, aproape de nivelul record de 1,4966 de unitati. Moneda europeana s-a apreciat fata de dolar cu 0,3% comparativ cu sedinta de tranzactionare de joi, si a ajuns la 1,4920 de unitati.

Dolarul a coborat si fata de moneda japoneza, cu 0,4% fata de ziua precedenta, la 105,82 de yeni pe unitate.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO