ZF 24

Dorin Pena a preluat şi funcţia de director general al Cisco România, după plecarea lui Paul Maravei de la conducere

Dorin Pena a preluat şi funcţia de director general al...

Autor: Ioana Niţă

19.04.2024, 15:57 144

Dorin Pena, care din august 2020 a preluat o funcţie regională în cadrul Cisco, fiind managing director pentru România şi Comunitatea Statelor Independente (CSI) din care fac parte 11 foste ţări sovietice, a preluat recent şi funcţia de director general interimar al operaţiunilor companiei americane pe plan local, potrivit informaţiilor oferite de companie cu ocazia organizării unui eveniment pentru prezentarea ultimului raport de securitate IT realizat de Cisco.

Dorin Pena a mai ocupat funcţia de director general al Cisco România timp de şapte ani, până în august 2020, când Paul Maravei a fost numit pe această poziţie. Acesta şi-a anunţat însă plecarea din cadrul Cisco în luna martie, după o perioadă de 25 de ani în care a făcut parte din echipa locală a companiei americane.

Cisco este unul dintre cei mai mari producători de echipamente de reţea la nivel global. Pentru businessul local, compania americană nu oferă detalii, singurele date disponibile fiind cele de la Ministerul Finanţelor pentru firma Cisco Systems România. Firma menţionată a raportat pentru 2022 afaceri de 81,2 mil. lei, mai mari cu 18%, un profit net de 4,2 mil. lei şi un număr mediu de 46 de angajaţi.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO