ZF 24

Dr. Doom al apocalipsei financiare, Nouriel Roubini, anunta o revenire economiilor in 2010, chiar daca aceasta va fi anemica

Apostolul Apocalipsei financiare, Nouriel Roubini, anunta o revenire economiilor, chiar daca aceasta va fi anemica
17.07.2009, 12:19 20

Nouriel Roubini, cel care a estimat cu acuratete magnitudinea crizei financiare globale, a anuntat joci ca ce era mai greu a trecut, informeaza Reuters.

Cu toate acestea, Roubini a mentionat ca este necesar ca SUA sa initieze inca un program de stimulare fiscala pana la sfarsitul acestui an, rata somajului urcand cu repeziciune spre 10%.

Economiile dezvoltate au ajuns la capatul caderii sau sunt pe cale sa o faca, dar revenirea va fi una anemica, SUA ramanand in recesiune pentru acest an, a spus Roubini, presedinte al RGE Global Monitor.

"Este lumina la capatul tunelului, economia SUA si cea globala sunt au ajuns la limita de jos. Iar lumina de la capatul tunelului nu mai este cea a unui tren care sa se indrepte spre noi cu viteza", a spus Roubini investitorilor in cadrul unui eveniment organizat de guvernul din Chile.

Ca urmare a declaratiilor lui Roubini, bursele din intreaga lume au inregistrat o revenire usoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO