ZF 24

E&Y: Romania, a treia tara din UE ca povara a contributiilor sociale

29.01.2008, 16:07 13

Romania a urcat anul acesta pe locul trei in topul statelor din UE cu cele mai impovaratoare costuri de asigurari sociale din cauza majorarii bazei de calcul a contributiilor sociale, potrivit expertilor companiei de audit si consultanta Ernst & Young.

Fiscalitatea romaneasca asupra muncii este printre cele mai mari din Uniunea Europeana printr-un nivel ridicat al contributiilor sociale (CAS) si prin largirea bazei de calcul a acestora, aplicata incepand cu 1 ianuarie 2008, a declarat Claudia Durus, expert in fiscalitatea resurselor umane la Ernst & Young.

"Avand in vedere largirea bazelor de calcul a contributiilor sociale de anul acesta, Romania a devenit a treia tara din Uniunea Europeana in ceea ce priveste costurile cu asigurarile sociale, dupa Franta si Belgia. Anul trecut, Romania se situa in jurul locului 10, in orice caz catre mijlocul clasamentului", a spus Claudia Durus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO