ZF 24

Educaţia primeşte mai mulţi bani în 2020: 3,4% din PIB merge în învăţământ

Educaţia primeşte mai mulţi bani în 2020: 3,4% din...

Autor: Otilia Serescu

19.12.2019, 13:27 271

Bugetul alocat învăţământului pentru anul 2020 este de 38.417,6 milioane lei, în creştere faţă de anul trecut, când a fost prevăzută suma de 36.909,9 milioane lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Precizările instituţiei sunt făcute după ce, în spaţiul public, a apărut informaţia conform căreia bugetul Educaţiei va scădea în 2020. Reacţii pe acest subiect au avut şi vicepremierul Raluca Turcan, precum şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Ambii au subliniat că Educaţia va avea mai mulţi bani în 2020.

„Mandatul de Ministru al Educaţiei şi Cercetării îi are în centru pe cei mai importanţi actori ai sistemului: elevii şi studenţii. Mă lupt pentru drepturile şi interesele lor, iar datoria tuturor este să le asigurăm cadrul necesar pentru buna desfăşurare a actului educaţional. Tocmai de aceea, rog opinia publică să semnaleze orice problemă şi să anunţe dacă unităţile administrativ-teritoriale din România asigură finanţarea complementară şi alocă banii necesari pentru educaţia copiilor noştri. Le cer autorităţilor responsabile să cântărească bine fiecare resursă financiară pe care o au la dispoziţie şi, înainte de a lua o decizie privind organizarea unor evenimente, să aibă în vedere că satul, comuna sau oraşul pe care le coordonează au nevoie de o infrastructură decentă şi modernă pentru unităţile de învăţământ. Într-un stat în care normalitatea trebuie să primeze, educaţia este soluţia”, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Cristina Anisie, potrivit cumunicatului transmis joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24