ZF 24

Elisabetta Capannelli din Italia este noul director de ţară al BM pentru România, în locul lui François Rantrua

AFP/Mediafax Foto

Autor: Vlad Popescu

02.06.2013, 21:00 284

Banca Mondială (BM) a desemnat un nou manager de ţară pentru România în persoana Elisabettei Capannelli, care se va ocupa de la Bucureşti şi de atribuţiile funcţiei de manager de ţară pentru Un­garia, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

Mandatul său a început la 7 mai.

Anterior, directorul de ţa­­ră al BM pentru România şi Ungaria a fost François Rantrua, cetăţean francez, nu­mit în funcţie în anul 2010. Între 2010 şi 2013 România a luat bani de la Banca Mon­dială (BM) în cadrul acor­dului de 20 mld. euro încheiat în martie 2009 cu FMI, BM  şi Comisia Europeană şi a în­che­iat un nou acord de fi­nan­ţare de un miliard de euro pen­tru restructurarea ANAF.

Elisabetta Capannelli, de cetă­ţe­nie italiană, s-a ală­turat echipei BM în 1998, ca eco­no­mist în ca­drul de­par­ta­mentului de dez­vol­tare urba­nă din re­giunea Asia de Est şi Pacific.

Ea a deţinut mai multe poziţii de-a lun­gul tim­pu­lui, printre care cea de ma­na­ger de pro­gram pentru Par­tici­pa­rea Sectorului Privat la In­fra­structură în regiunea Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi lider de sector pentru departamentul Dez­­voltare Sustenabilă în regiunea Eu­ro­pa şi Asia Centrală, se arată în comunicat.

În perioada 2005-2008, Capan­­nel­li a lucrat la Comisia Eu­ro­peană unde, printre altele, a răspuns de portofoliul interna­ţio­nal al biroului co­mi­sarului european Joaquin Almunia, la acea dată co­misar pen­tru afa­ceri eco­nomice şi monetare.

Îna­inte de a lu­cra la Banca Mon­dială, Elisabetta Ca­pan­­nelli a lucrat la Manila, la Asian De­velop­ment Bank pentru regiunile Asia de Sud, Asia de Est şi Pacific. Anterior, ea a mai lucrat în Italia ca econo­mist la Nomisma, ca partener la o firmă de consultanţă în economie şi econometrie, profesor şi cercetător.

Capannelli deţine o diplomă în studii politice cu specializarea eco­nomie la Universitatea Bologna şi un masterat în economia dezvol­tării la Sussex University.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 03.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24