ZF 24

Enel va numi trei administratori proprii in CA la Electrica Muntenia Sud

10.06.2007, 15:38 21

Electrica Muntenia Sud va fi administrata, dupa preluarea de catre Enel, de un Consiliu de Administratie cu un mandat de patru ani, in care grupul italian va avea dreptul sa isi numeasca trei administratori, iar Electrica sa desemneze alti doi reprezentanti.
Structura Consiliului de Administratie al Electrica Muntenia Sud va fi modificata printr-un act aditional la statutul societatii, inclus in contractul de privatizare.
Consiliul de Administratie va fi format din cinci membri, persoane fizice sau juridice romane ori straine, alesi pentru o perioada de patru ani, la care se vor adauga trei reprezentanti ai Enel si doi administratori desemnati de Electrica.
Administratorii Enel vor putea fi revocati oricand din functie numai de catre grupul italian, iar Electrica va avea dreptul exclusiv de a-si revoca din functie proprii reprezentanti ca administratori in CA la Electrica Muntenia Sud.
Investitorul italian va desemna si un reprezentant care va participa, in perioada cuprinsa intre semnarea contractului de privatizare si finalizarea tranzactiei, la toate sedintele Consiliului de Administratie si Adunarii Generale ale Actionarilor, in calitate de observator fara drept de vot. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO